Word (g)een Wendy van Dijk

 In Geen onderdeel van een categorie

Het wordt breed uitgemeten in de media dat Wendy van Dijk en haar partner naar een relatietherapeut gaan en apart wonen.
Hoe triest dat er gekeken wordt naar de negatieve kant van het gaan naar een relatietherapeut. Want tja, dat is het begin van het einde. Dit is wat je als laatste doet, als niks meer lukt…

WAT EEN ONZIN!!

Dit is wat je als eerste moet doen, als het effe niet meer gaat. Beter nog, vóórdat het wat minder gaat! Applaus dus voor Wendy van Dijk en haar partner.

Want wie van ons heeft nou geleerd hoe een echt goede relatie te krijgen én vooral te houden. Bijna niemand! Er zijn geen vakken “hoe de vlinders te behouden in je relatie”. Was het maar zo. Net zoals het vak “hoe om te gaan met teleurstellingen” of beter nog “hoe teleurstellingen te voorkomen”. Of “hoe alle ballen hoog te houden als succesvolle zakenvrouw”.

En schijnbaar is het nog steeds een onderwerp waar we niet over praten.
Zonde, want het hoeft namelijk niet ingewikkeld te zijn. Als je maar weet hoe het te doen. En vooral, hoe je eigen Little Voices te handelen.

Want ken je die “Little Voices nummer 1 t/m 15”? Althans, zoveel heb ik er wel ☺.
Bijvoorbeeld die van “Ik ben niet goed genoeg”. Of “laat mijn partner nou maar eens beginnen met dat gesprek, hij zit namelijk echt fout nu”.
Of de wat algemenere “dat hoort zo niet, jeetje ik doe het zelf wel weer”. Of “mijn kinderen horen beleefd te zijn en rustig te spelen” en als ze dat niet doen, dan zegt jouw Little Voice tegen jou “ik ben een slechte moeder, zelfs dit kan ik niet”.
En als je op je werk zit, terwijl je kind ziek is, wat zeg je dan?
Of als je thuis bent bij je zieke kind, maar ondertussen wel ook werkt.
Of als je partner voor de zoveelste keer iets niet opruimt of teruglegt waar het hoort.

En ga zo maar door.

En als je je eigen Little Voices meer en meer gaat geloven, dan wordt het steeds een beetje minder. Minder met je zelfvertrouwen, minder met je partner en ga je steeds meer je best doen… en steeds minder jezelf zijn.

Wie herkent dat?

Terwijl het wel kan: authentiek zijn in je relatie, een stevige connectie hebben met je partner. Waardoor je relatie tegen alles bestand is, en je daardoor de vrijheid ervaart, die je zo graag wilt in je relatie. Misschien lees je dit en herken je het (nog) niet. Mooi zo. Maar vooral: houden zo, dus ga aan de slag. Misschien lees je dit en herken je het al wel. Mooi zo. Ga ook aan de slag.

Zorg dat je nooit op dat punt terecht komt: wil ik nog wel verder met mijn partner. Is het niet beter om het alleen te doen?

Houd vol, geef niet op. Blijf samen werken aan een betere relatie. Je kan het! En je relatie verdient het, om die vlinders weer te hebben.

Het belangrijkste om te doen is om te zorgen dat je je eigen Little Voices vooral niet gelooft. Want wat je maar vaak genoeg tegen jezelf zegt, ga je zelf geloven én erger nog: je brein gaat ook bewijzen vinden dat het inderdaad zo is.
Dus ga positief denken over je relatie en over je partner.

HET WERKT ECHT!

Het beste advies wat ik je verder nog kan geven: volg trainingen en neem een coach. S.v.p. wel van iemand die opgeleid is in die Little Voices, die weet hoe zij jou daarin moet begeleiden en opgeleid is als coach/trainer. Niks tegen de zelfbenoemde “coaches en trainers”, die vooral vanuit eigen ervaringen praten en daar geld mee verdienen. Maar dit onderwerp is heel gevoelig en er is zo iets kapot gemaakt, wat moeilijk te herstellen is.

Nog 1e tip – geef elkaar elke dag minimaal 1 compliment! En kijk hoe dat binnen 1 week al een ander resultaat oplevert: bij je partner én in jouw brein!

Laat je me weten hoe het gaat svp?

Recent Posts

Leave a Comment

0