Superrelatie tip #2: aanraken, zo veel mogelijk svp!

 In Geen onderdeel van een categorie

Over het algemeen houdt niet iedereen van aanraken. Zo’n 30-39% van de mensheid vindt het zelfs helemaal niet prettig. Althans, geen hele dikke knuffels, klappen op de schouder, de 3 zoenen… Maar toch, in een relatie vinden ook deze mensen het prettig om ‘gezien’ te worden.

Dat brengt mij bij tip #2: raak elkaar zo veel mogelijk aan!

Aanraken is iets bijzonders. Op een gegeven moment ga je het namelijk onbewust toch steeds iets minder doen; het wordt functioneel. Wat begrijpelijk is, gezien de vliegende tijd, de drukte in het gezin, drukke banen, etc. Je kunt er bijna niet omheen of je gaat elkaar ook ‘functioneel’ behandelen: de wekelijkse planning, afspraken maken, de snelle kus op de wang. Onder het (snelle) eten elkaar vertellen over de dag, zonder te kijken naar wat je ergens nu daadwerkelijk bij voelt of wat je ergens van vindt… Heel herkenbaar, toch. Of heb ik daar alleen maar ‘last’ van? Functioneel, maar niet per se passievol meer.

Terwijl, als je elkaar niet of te weinig aanraakt, verdwijnt de band die je samen hebt opgebouwd. ‘Nee hoor,’, hoor ik je denken, ‘de band blijft heus wel gelijk’. Neem van mij aan, de band wordt juist minder sterk. Heel langzaam gaat de kwaliteit van je relatie naar beneden. Dit kijkt niet op een week, maar wél op een jaar, laat staan 2, 3, 10….

Als je dus ‘het gevoel’ in de relatie terug wilt brengen, de ‘vonk’, ga elkaar weer meer aanraken! Ook die 30-39% niet-knuffelkonten! Ook bij hen kun je die blijk van waardering gerust doen. Het hoeft geen uren te duren, een aanraking van 5 á 10 seconden doet het al. Je hoeft echt niet gelijk hand in hand te lopen (mag wel), maar een extra kus, zomaar, is al voldoende. Even contact maken, even tijd en aandacht voor elkaar. Iets dichter tegen elkaar aan zitten op de bank -het is zó verleidelijk om in je ‘eigen hoekje’ te gaan zitten, nietwaar? Kort je hand op het been van de ander, het kan al zoveel verschil maken!

Het gaat er om dat de ander het gevoel krijgt ‘ik word gezien en gewaardeerd’. En uiteraard geldt dit niet alleen voor je partner, maar ook voor je kinderen.

Ik wens je heel veel liefde en vooral ook plezier!

Caty

Ps. Volg je mij toevallig al via Facebook? Hier geef ik dagelijks een update van alles dat ik op de diverse mediakanalen deel aan tips, tricks, ervaringen en wat al niet meer!

Recent Posts

Leave a Comment

0