Gastblog: Tamara Holwerda van Holwerda Hospitality

 In Geen onderdeel van een categorie

Sinds enige tijd coach ik met veel plezier Tamara Holwerda van Holwerda Hospitality. Deze blog schreef zij over onze samenwerking, haar start als ondernemer en hoe coaching haar heeft geholpen om haar doelen te bereiken:

Waarom ik mij laat coachen?

Het is voor jullie vast en zeker een herkenbaar onderwerp, ondernemers die via social media delen dat ze met een coach aan de slag gaan of dit tijdens een gesprek met je delen. Ik merk dat de meningen nog steeds verdeeld zijn hierover. Ja, tegenwoordig is het vrij normaal dat je een persoonlijke coach hebt.

Nee, nog niet iedereen ziet de meerwaarde hiervan. Ik neem jullie graag mee in mijn visie met betrekking tot het hebben van en persoonlijke coach.

Hoe het allemaal voor mij begon als ondernemer?

Sinds 3,5 jaar heb ik mijn eigen bedrijf ‘Holwerda Hospitality’. Toen ik startte ben ik aan de slag gegaan als partymanager tijdens grootschalige en high end evenementen. Tegenwoordig ligt mijn focus op het organiseren van evenementen. De reden dat ondernemers mij vragen is dat ik volledig ontzorg. Door mijn aanstekelijke enthousiasme motiveer ik van nature alle betrokken partijen, wat uit in een optimale samenwerking. Hierdoor wordt de verwachting van de gast tijdens een evenement overtroffen, iedere keer weer.

Ondernemer worden was een grote stap! Vooral omdat ik gestart ben vanuit een burn-out, die 2 jaar heeft geduurd. Ik kom uit een ondernemers familie, wat het niet makkelijker maakte. Mijn ouders raadde het zelfstandig ondernemerschap dan ook af. Denk je nu ‘huh’ dit is vreemd, waarom afraden als ze het zelf wel doen? De logische verklaring is, ze weten wat het inhoudt. Hard werken, altijd met je bedrijf bezig zijn, de zorgen die om de hoek komen kijken. Toch heb ik mij niet laten weerhouden. Eigenwijs is (gelukkig) één van mijn grootste persoonlijke eigenschap.

Waarom ben ik toch gestart? Ik wilde doen wat ik leuk vond en alle beslissingen in eigen hand hebben. Ik was zo ontzettend gemotiveerd en ging er helemaal van stralen, dit kreeg ik ook van mijn opdrachtgevers als feedback. Toen wist ik het zeker, ik werk vanuit mijn passie en ga voor het hoogst haalbare.

Wat is de reden dat ik aan de slag ben gegaan met een coach?

Vorig jaar ben ik als interim manager aan de slag gegaan binnen een catering bedrijf en was ik eindverantwoordelijke. Gaaf en ontzettend leuk, maar hierdoor ‘vergat’ ik alles om mij heen. Dagen van 8 tot 20 uur, 5 dagen per week in een hotel geleefd. Het bedrijf was in Waalre gevestigd en ik woon in Den Haag. Tijdens deze functie was ik eindverantwoordelijk voor 4 locaties binnen een groot evenement, Dutch Design week. Daarnaast wilde ik (wederom) alles zelf doen en verwachtte ik het beste van het beste van mezelf. Totdat ik in november hiermee klaar was en merkte dat ik niets had gedaan aan acquisitie voor het volgende jaar. 2018 startte ik met maar een paar opdrachten, maar wel heel veel ideeën voor de toekomst. Dit gaf onrust en ik realiseerde mij dat dit geen goede basis was voor groei en samenwerkingen. Deze drie punten zijn mijn waarde en dus van groot belang voor mij.

Hoe blij ben ik met mijn keuze om aan de slag te gaan met een coach?

Héél blij! Wat een verademing is dit, een coach waar ik mee kan sparren, die mij handvatten geeft om stappen te zetten en een spiegel voor houdt. Ja, je moet er voor open staan, willen groeien en bepaalde routine willen doorbreken. Alleen dan kun je positief veranderen en groeien.

Is het altijd even makkelijk, nee, het vergt commitment maar als ik mij focus op mijn doelen is het meer dan waard. Het fijne van mijn coach Caty Hendriks van Hendriks & CO is dat zij coacht vanuit mijn eigen kracht. Ze laat mij gebruik maken van mijn kwaliteiten.

Ik ben en blijf wie ik ben. Vooraf hebben wij een aantal afspraken gemaakt om duidelijk onze en vooral mijn verwachting uit te spreken. Onder andere directheid,  openheid, maar ook controle. Hierdoor komen de acties bij mij snel tot stand, waardoor groei ontstaat. Dit is voor mij van grote waarde binnen het dagelijks ondernemen. Ik wil resultaat zien en voelen.

Wat zijn de resultaten tot nu toe?

Er zijn zoveel resultaten zichtbaar, bizar! Ik heb een optimale focus gecreëerd doordat ik mijn doelen en ideeën inzichtelijk heb gemaakt. Voorheen zat alles in mijn hoofd en gaf veel onrust. Opschrijven voor de hand liggend, echt wel! Deed ik het, echt niet! Mijn gedachten was “ik onthou het of weet het wel, ik heb het immers toch zelf bedacht…” Nee, onrust tijdens het slapen, geen overzicht hebben en geen duidelijk plan voor mijn doel.

Tijdens de coaching heb ik ook veel geleerd over de verschillende communicatiestijlen, erg interessant. Je staat er niet bij stil, maar waarom kun je bij de één meer voor elkaar krijgen zonder irritaties dan bij de ander? Doordat je direct in kunt schatten welke communicatiestijl iemand hanteert, kan je met hele simpele tools op hetzelfde niveau communiceren. Hiermee voorkom je misverstanden en irritatie en creëer je duidelijkheid. Duidelijkheid is voor mij de basis van het ondernemen. Omdat ik regelmaat (balans mis) heb ik nu een ochtendritueel. Het vergt nog wel wat aandacht, maar ik ben goed op weg er een gewoonte van te maken. Dus sta ook eerder op om het ochtendritueel op je gemak uit te voeren

  • Verbinden, max 10 minuten, meditatie en stilstaan bij hoe je (lichaam) voelt, hoe je de dag wil beginnen. Ik kan het iedereen aanraden. Je groeit als persoon, maar ook zakelijk aangezien jij je bedrijf bent. TIP; Guided Meditation via spotify
  • Dansen, 5 minuten, ja je leest het goed; dansen! Dit om je gedachten los te laten, muziek zorgt voor een positieve mindset (ja ik dans dus ook mijn huis in het rond, zie je het voor je).
  • Dankbaarheid, 5 minuten, de aandacht richten op dankbaarheid voor die dag, die ochtend. Ik doe dit via een handige app TIP; gratitude journal, 365 gratitude via de app store
  • Visualiseer, 5 minuten, visualiseer het doel en zeg hardop tegen jezelf; ik ga (vol overgave) ermee aan de slag vandaag!! Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om het luid en duidelijk of eigenlijk schreeuwend te roepen. Over deze drempel moet ik nog heen want ik ben eigenlijk bang voor de reactie van mijn buren. Straks denken ze dat ik vermoord wordt ofzo 😉 Daarnaast kan ik gedurende de dag niet om mijn doel heen want het hangt midden in mijn huiskamer, ik struikel er nog net niet over…haha
  • To Do List, 5 minuten, tot slot neem ik mijn dagelijkse to do list door. Dit stel ik de avond daarvoor op. Je kun het in de ochtend doen maar dat gaf mij teveel onrust
  • Iedere dag bewegen, tijd zelf bepalen, dit kan een teamsport zijn, hardlopen of yoga

Misschien denk je nu ‘WOW’ wat een ritueel, hiervoor moet ik wel heel vroeg opstaan. Zoals ik het omschreven heb neemt het max. 30 minuten in beslag. Neem van mij aan (ik heb een hekel aan vroeg opstaan), maar hiervoor wil je iedere dag eerder opstaan, zeker wanneer je resultaat ervaart.

Ik ga niet verklappen wat het resultaat en de meerwaarde hiervan is, dat mag jezelf ontdekken J  TIP; het boek Miracle Morning is een aanrader!

Ga jij het ochtendritueel implementeren? Heb je een andere kijk gekregen op de samenwerking met een persoonlijke coach m.b.t. het ondernemerschap? Of heb ik je op een ander vlak geïnspireerd? Leuk!! Succes met je volgende stap.

Met sprankelende groet,

Tamara Holwerda

‘The Diamond in Hospitality’

Holwerda Hospitality

Ben je benieuwd wat coaching voor jou kan doen? Laten we er samen over sparren! Vraag hier een Speed Coach Consult aan.

Recent Posts

Leave a Comment

0