Burn-out is niet wat het lijkt.

‘Experts’ (o.a. specialisten/GGZ Groep) zeggen dat het komt door: – Uitputtingsreactie van het lichaam en geest; – Het niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van

Lees verder »

Stickers plakken!

We zijn in het dagelijks leven zo gewend op alles en iedereen ‘stickers te plakken’. Op mensen en dingen, maar ook op situaties en gebeurtenissen. ‘Wat een domme persoon’, ‘traag’, ‘chaotisch’ of juist positief ‘wat een knappe verschijning’, ‘slimmerik’, ‘goeie vraag’, ‘mooi huis’, etc.

Lees verder »

De gelukkige relatie!

Blijft het lastig om tot een oplossing te komen die naar tevredenheid is van alle partijen? Is het herkenbaar voor je, dat je ruzie hebt omdat je vindt dat de ander jouw standpunt moet begrijpen, maar beter nog het ermee eens zijn? Want ja, je hebt nu eenmaal een relatie samen, dus dan moet je wel op 1 lijn zitten met elkaar qua denkbeelden. Toch?

Lees verder »

Superrelatie tip #3: bespreek wat niet werkt!

Tip #3: bespreek 1x per week wat er niet werkt.

​Ja, dit lees je goed. Bespreek wat er NIET werkt. Nu kan ik me voorstellen dat dit nieuw is. Nieuw in die zin, dat je het daadwerkelijk in je planning/agenda opneemt en ervoor gaat zitten, maar daarom niet minder relevant en belangrijk!

Lees verder »

Superrelatie tip #2: aanraken, zo veel mogelijk svp!

Over het algemeen houdt niet iedereen van aanraken. Zo’n 30-39% van de mensheid vindt het zelfs helemaal niet prettig. Althans, geen hele dikke knuffels, klappen op de schouder, de 3 zoenen… Maar toch, in een relatie vinden ook deze mensen het prettig om ‘gezien’ te worden.

Lees verder »

Superrelatie tip #1: geef complimenten!

Heel veel mensen hebben gelukkig een goede relatie. Ze zijn tevreden, doen leuke dingen samen, hebben weinig ruzie. Ze maken leuke, maar ook minder leuke zaken bespreekbaar en vertellen elkaar alles eerlijk. Super! Tóch geloof ik dat elke relatie beter kan.

Lees verder »

‘Egoïstisch’ in je relatie

Heb jij ook dat stemmetje in je achterhoofd, dat af en toe eens op popt om je mede te delen dat iets niet ‘zo had moeten zijn’ of ‘niet zo hoort, want…’? Schrale troost misschien, maar je bent niet de enige! In deze blog licht ik toe, waarom dit stemmetje jouw ‘ego’ is en hoe je het beste met dit stemmetje om kunt gaan.

Lees verder »

Mens, erger je niet!

Een van de dingen waar ik me misschien nog wel het meest aan erger in het leven: autorijden en de daarbij horende (weg)frustraties. Iemand die niet aan de kant gaat, mensen die links of juist in het midden blijven hangen, bumperklevers, mensen die keihard achterop gereden komen, etc. Herkenbaar?

Lees verder »

Hoe ik in het leven sta.

Over mijn visie en hoe ik in het leven sta. Als moeder, als coach, als trainer…

Als trainer krijg ik regelmatig vragen als: “Hoe kan ik omgaan met, of hoe vermijd ik miscommunicatie in mijn relatie?”. In andere woorden, hoe maak ik mijn relatie weer werkend?

Lees verder »
0